DanskEnglish (British)

Proteiner, aminosyrer og lysin
Proteiner er kroppens byggesten og vigtige for opbygning og vedligeholdelse af celler og væv og dermed kroppens vitale dele og funktioner. Proteiner er et energigivende næringsstof, som spiller en stor rolle for hestens samlede muskelmasse. Det handler ikke blot om mængden af protein tilført foderrationen - det er sammensætningen, der er afgørende for kvaliteten og effekten.

Proteiner er sammensat af aminosyrer i lange kæder. Der findes flere forskellige aminosyrer, og rækkefølgen af aminosyrer i kæden er afgørende for kvaliteten.

Hesten kan selv danne en del af disse aminosyrer, mens andre skal tilføres, nemlig de vigtige aminosyrer: fenylalanin, histidin, isoleucin, leucin, lysin, methionin, treonin, trypofan og valin. Et højt indhold af netop disse ni essentielle aminosyrer betyder høj biologisk værdi. Mangler der blot en af disse essentielle aminosyrer i hestens foderration, så forringes næringskvaliteten i foderet, og hesten risikerer mangel på de nødvendige proteiner - som oftest aminosyren lysin.

Skaga Power Boost er et proteintilskud af høj biologisk værdi med et høj indhold af lysin. Skaga Power Boost kan anvendes til alle heste, uanset race, alder og træningsintensitet.